05-05-2022

”Den røde glente” af Elsebeth Egholm

”Den røde glente” er en kærlighedsroman; men efterhånden som handlingen skrider frem, udvikler den sig mere og mere til også at blive en spændende krimi.

I bogen reflekterer Elsebeth Egholm også over kunstens betydning for mennesker, og hendes store kærlighed til hunde fornægter sig heller ikke i ”Den røde glente”.

Sally på 15 år og den lidt ældre Silas voksede op sammen på Djurslands yderste punkt, Helgenæs. Mellem dem spirede en ung kærlighed understøttet af deres fælles passion for naturen og for at tegne fugle.

En aften i forbindelse med en fest med unge mennesker blev Sally voldtaget og efterfølgende fundet nøgen i en grøft. Silas blev kendt skyldig i voldtægten og anbragt på en sikret institution.

Så går der 25 år. Sally er blevet jordemor, og hendes mand er lige død af corona.

I alle disse år har Sally og Silas intet haft med hinanden at gøre.

Silas er blevet en verdenskendt kunstner og har levet i Frankrig. Han vender nu tilbage til Helgenæs. Det uundgåelige gensyn mellem ham og Sally er ikke så ligetil, for mellem dem ligger store spørgsmål og presser sig på. For var det rent faktisk Silas, der var voldtægtsmanden? Sally har altid tvivlet, men har ligesom ikke vidst, hvad hun har skullet gribe og gøre i for at komme til bunds i sagen, og tiden er jo bare gået. Er der nogen, der kender sandheden, og er der nogen, der løjet i alle disse år?

Man får et virkelig godt indblik i Sallys liv dels gennem hendes tanker og dels gennem beskrivelserne af alt det, hun foretager sig i bogens nutid. Da der også er mange flashbacks til Sallys teenagetid blive kendskabet til Sally yderligere udbygget.

Beskrivelsen af de mange forskellige personer, som spiller og har spillet en rolle i Sallys liv er virkelig gode. Det samme gør sig også gældende, når man kommer rundt til de forskellige steder og miljøer. Man kan også sagtens forestille sig den smukke natur, der er på Helgenæs.

Det krimimæssige i handlingen kommer til at spille en større og større rolle ikke mindst, fordi der sker et drab og en mistænkt bliver anholdt.

Sally føler sig mere og mere foranlediget til på forskellig vis at prøve på at få styr på det, der skete for 25 år siden. Hun opsøger bl.a. den efterforsker, der i sin tid efterforskede voldtægten mod hende. Han hjælper og støtter hende i hendes bestræbelser på at finde ud af, hvad der skete.

Selv om kærlighedshistorien er hovedingrediensen i ”Den røde glente”, synes jeg slet ikke, at det føles som for meget. Jeg tror, at det skyldes, at der rigtig meget af tiden er en undertone af noget skjult, der ikke har set dagens lys.

Jeg er meget spændt på, hvad den næste bog af Elsebeth Egholm kommer til at handle om, Fakta er, at Elsebeth Egholm kan skrive en god historie, som totalt fanger læseren.

5 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 407 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO