19-05-2022

”Jekyll & Hyde genfortalt” af Kenneth Bøgh Andersen

”Jekyll & Hyde genfortalt” er en gyser af karat. Originalen er skrevet af Robert Louis Stevenson i 1885. Den har Kenneth Bøgh Andersen genfortalt, så den efter hans mening fremstår mere klar. Jeg mener helt bestemt, at resultatet af genfortællingen er blevet virkelig godt.

Det er meget spændende og foruroligende at følge Dr. Jekylls tanker og eksperimenter, som bevirker, at han gør en enestående opdagelse og kaster sig ud i en farlig leg med menneskets mørke side. Da Mr. Hyde kommer på banen stiger uhyggen i meget voldsom grad.

Det er efterhånden rigtig mange år siden, jeg stiftede bekendtskab med Dr. Jekyll og Mr. Hyde, så jeg ved, hvordan deres relation er, men jeg ved ikke, hvor mange af læserne, der ved det, så det vil jeg ikke komme ind på.

Handlingen foregår i London i slutningen af 1885. Det er især London om natten, man får beskrevet, og det er virkelig nogle uhyggelige beskrivelser der er, når man bevæger sig ud de slumagtige kvarterer.

Personerne fremstår meget tydeligt, og man får en klar opfattelse af, at der virkelig var stor forskel på rig og fattig i London på det tidspunkt.

Hvis man ikke på forhånd har kendskab til Jekyll og Hyde, er jeg ikke i tvivl om, at man nok vender skråen en ekstra gang under læsningen.

”Jekyll & Hyde genfortalt” viser tydeligt, hvor grænseoverskridende, det kan blive, når mennesker kaster sig ud i en farlig leg med menneskets mørke side.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2022 – 214 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO