04-06-2022

”I bjørnens kløer” af Peter Mogensen

”I bjørnens kløer” er den første bog i Peter Mogensens politiske spændingsbogsserie om den tidligere jægersoldat Henrik Foss’ karriere som venstrepolitiker. Bog nummer to og tre i serien er ”Skyggespillet” og ”Den forreste mand”.

Når man læser ”I bjørnens kløer”, vil man uvægerligt komme til at tænke på situationen i Ukraine.

I Peter Mogensens spændingsroman kæmper Tjetjenien via FN for at opnå selvstændighed. For den russiske præsident Sorokins muligheder for at forsætte som præsident vil det være en fatal beslutning, mens det for USA vil den være et tegn på, at USA er tilbage som leder af verdensscenen.

Danmark har netop fået formandskabet for FN, og har derfor en del indflydelse på sagen.

Selv om partiet Venstre ikke har regeringsmagten, har partiet selvfølgelig indflydelse på Danmarks ageren i FN. For at få Venstre til at presse Socialdemokratiet, som er regeringspartiet – udsættes venstremanden Henrik Foss – som man anser for en kommende udenrigsminister, den dag Venstre bliver regeringsbærende – for en massiv afpresning fra russisk side, idet hans to sønner og ekskone kidnappes af russiske agenter.

Det, som familien udsættes for, er aldeles forfærdeligt.

Da Henrik Foss er tidligere jægersoldat, forsøger han at bruge sine militære evner i en direkte infight mod de russiske agenter. I den forbindelse kommer han ud for en voldsom rå og modbydelig behandling.   

I skyggen af den russisk-tjetjenske politiske armlægning forud for afstemningen i FN kastes Danmark ud i en for offentligheden hemmelig regeringskrise.

Det, der sker i bogen, er både spændende og meget interessant læsning. Man mærker tydeligt Peter Mogensens store indsigt i det politiske liv på Christiansborg, idet han har været tilknyttet socialdemokratiet både som ministersekretær, sekretariatschef og betroet rådgiver.

Man møder mange særdeles interessante personer, og må desværre konstatere, at politikere undertiden giver udtryk en holdning i en retning, men med kynisme handler modsat.

Et lidt mere jordnært tema i handlingen er de problemer, som kan opstå omkring skilsmisse og børn.

Jeg var virkelig grebet af bogen, men den udviklede sig efter min mening hen mod slutningen til at blive lidt for kulørt og actionpræget. ”I bjørnens klør” er virkelig spændende og tankevækkende.

Jeg vil glæde mig til at læse de næste to bøger om den tidligere jægersoldat Henrik Foss.

4 krimihjerter af 5

Turbine 2018 – 425 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO