27-06-2022

”Galgens bog” af Thomas Enger

Thomas Enger er en kendt norsk krimiforfatter, der tidligere har skrevet en serie om kriminalreporteren Henning Juul.

Han har desuden sammen med en anden kendt norsk krimiforfatter, Jørn Lier Horst skrevet serien om efterforskerne Alexander Blix og Emma Ramm.

”Galgens bog” er en særdeles spændende krimi, som bl.a. handler om Eva, der overlever et drabsforsøg i sin egen stue. Det gør til gengæld en mand, som hun har besøg af, ikke.

Det viser sig, at drabet og drabsforsøget kan relateres til Evas far, Peter, som er kommet på sporet af en grufuld handling, der er overgået en ung pige, der er blevet betalt for seksuelle ydelser i et over-over-klassemiljø i Oslo. Da personer i miljøet finder ud af, at Peter ved noget, indleder de en jagt på ham bl.a. ved at forsøge at gøre brug af lejemorderen Lille-Chris.

Thomas Enger evner virkelig at skabe spænding. Ikke mindst fordi handlingen ses fra forskellige personers synsvinkel – det er lige fra lejemorderen Lille-Chris til de ledende politiefterforskere.

Man får et fantastisk godt indblik i personernes psyke. Spændende er det læse om Lille-Chris og finde ud af, hvad der er årsag til, at han er blevet til den, han er.

Det er også virkelig spændende at læse om bogens forskellige miljøer. Selv om det, som foregår i bogens overklasse, kan virke utroligt, er jeg slet i tvivl om, at sådan vil det også kunne være i virkeligheden.

Jeg venter mega spændt på Thomas Engers næste bog. Den skal bare læses!

5 krimihjerter af 5

Modtryk 2022 – 318 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO