10-08-2022

”Som man sår” af Hjorth Rosenfeldt

”Som man sår” er den syvende og næstsidste krimi i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

Bøgerne kan godt læses uafhængigt af hinanden, men efter min mening bør de læses i rækkefølge, da flere personer er med i flere af bøgerne.

”Som man sår” er et drama om en snigskytte, der på få dage skyder flere mennesker i Karlshamn,

Efterforskningen af skuddrabene er ikke nem. Den ledes af Vanja Lithner, som er blevet leder af det svenske rejsehold. Hun er en af de personer, der går igen fra de foregående bøger i serien.

Bedst som politiet tror, at nu er de på sporet af den rigtige gerningsmand, så er de det ikke alligevel.

På et tidspunkt – noget tid inden bogens afslutning – finder man ud af, hvem der har begået skuddrabene, og hvorfor de blev begået. Det, der herefter følger, er meget spændende og på mange måder også rørende.

Når man siger Hjort Rosenfeldt, siger man selvfølgelig også Sebastian Bergman. Han har trukket sig tilbage som kriminalpsykolog og arbejder nu sort som psykolog og terapeut.

En anden kendt person er efterforskeren Billy, som nu skal være far til tvillinger. Selv om han er efterforsker, ved læseren fra tidligere bøger, at han rummer mørke og hemmelige drifter, som har resulteret i, at han har begået i hvert fald et uopklaret drab. Tilfældighederne vil, at mens skuddrabene efterforskes rettes en mistanke mod Billy for det uopklarede drab, og her kommer Sebastian Bergman ind i billedet, hvilket resulterer i, at Billy nu bliver efterforsket. Det har flere af hans kolleger det forståeligt nok vanskeligt med.

Da man bogen igennem ser handlingen fra de vigtigste personers synsvinkel, får man et virkelig godt indblik i deres tanker, og et særdeles godt kendskab til, hvorfor de agerer, som de gør.

Mange af politifolkene har deres egne problemer at bakse med, og det gælder både de hverdagsagtige og dem, der er i forbindelse med efterforskningen.

”Som man sår” indeholder foruden dramatik og spænding også mange interessante psykologiske aspekter.

”Som man sår” slutter af med en cliffhanger af dimensioner, så jeg er helt utrolig spændt på at læse den ottende og sidste bog i serien om Sebastian Bergman.

5 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2022 – 382 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO