20-08-2022

”Uglens øje” af Sissel-Jo Gazan

”Uglens øje” er en selvstændig fortsættelse af ”Dinosaurens fjer” og ”Svalens graf”.

”Uglens øje” er en spændingsroman. En rigtig god en af slagsen.

Det helt store tema i ”Uglens øje” er en medicinal-skandale, som truer et dansk medicinalfirma, Sax Pharma, som har udviklet medikamentet Trimixal, som på helt fantastisk vis kan hjælpe mennesker med en alvorlig depression. Imidlertid er der noget, som tyder på, at firmaet har foretaget handlinger, som ikke tåler dagens lys.

Hvis det kommer frem i offentligheden vil Sax Pharma få store problemer.

Man følger medicinalfirmaets direktør Tonny Enggaard, der er manden bag det mirakuløse præparat, og man kommer i høj grad til at kende ham godt.

Hvis der er sket noget fordækt i forbindelse med medikamentet Trimixal, hvorfor er det så ikke kommet frem i MediLeaks, som er en gruppe, der består af hackere, der hacker sig ind i mange medicinalfirmaer, hvor de har mistanke om, at ikke alt er, som det burde være.

Hvis der er noget at komme efter, bliver det offentliggjort.

Historien om MediLeaks er kun én af flere i ”Uglens øje”. En anden er efterforskningen af drabet på en ung teenagepige. Her følger man drabsefterforskeren Søren Marhauge og hans makker Nadias bestræbelser på at finde drabsmanden.

Efterforskningen kommer bl.a. til at dreje sig om at finde bagmænd, der får billeder af afklædte unge piger lagt ud på nettet.

I forbindelse med efterforskningen hører man også om, hvordan politifolk kan have et problemfyldt privatliv og stress under en efterforskning.

En tredje og interessant historie er at følge farmakonomen Sille Bjergager, som er varm fortaler for den nye mirakelmedicin Trimixal, idet den har hjulpet hendes bror Bjørn ud af en alvorlig depression. Han har endelig fået sit drømmejob som sommerfugleekspert på Københavns Universitet.

Beskrivelsen af Bjørn, som også lider af tourettes syndrom, viser, hvor vanskeligt det kan være at agere i samfundet, når man har denne diagnose.

Flere andre interessante vedkommende historier kommer også til at spille en rolle i handlingen.

Som følge af at man kommer vidt omkring, møder man mange interessante og velbeskrevne personer bogen igennem, og flere af personernes historier flettes sammen.

 ”Uglens øje” slutter med en gedigen overraskelse, som jeg ikke lige havde set komme.

Jeg vil se meget frem til den næste bog fra Sissel Jo-Gazans hånd.

5 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2022 – 367 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO