04-10-2022

“Møghund” af Finn Halfdan

Fra bogens bagside

Møghund er en ny, fritstående krimi om journalisten Elliot Boye.

Agnete Holsten og hendes veninder er eksperter i få kærligheden til at blomstre.

Gennem deres arbejde i banker og pensionsselskaber udvælger de ensomme, velstående mænd. De hooker dem op med smukke kvinder fra deres netværk i Østeuropa og lader magien udfolde sig.

Når parret er lykkeligt gift, sørger de for, at mændene dør i velorkestrerede ulykker. Arven deler de med enkerne. ”Guldregn” kalder de deres hemmelige, succesfulde syndikat. 
Men en 17-årig pige tror ikke på, at hendes fars død var en ulykke. Politiet affærdiger hende. Det samme gør journalisten Elliot Boye, indtil han finder ud af, hvem hendes far var.

Min anmeldelse

“Møghund” er en forrygende, underholdende og spændende krimi. Der sker noget hele tiden. Nogle af hændelserne er meget barske og brutale.

Selv om jeg synes, at det, der sker, ind i mellem godt kan minde en del om en actionfilm og nok ikke er helt realistisk, synes jeg godt om bogen. Det skyldes, at Finn Halfdan også evner at flette store dele realisme ind i handlingen.

Man hører således om, hvad der sker på en dagbladsredaktion, hører om danske mænd, der gifter sig med kvinder fra Østeuropa, hører om ungdomskærlighed, der går i stykker, hører om forholdet mellem forældre og børn, hører om venskaber på godt og ondt osv.

Det helt store tema i bogen omhandler smukke kvinder fra Østeuropa, der er tilknyttet et kriminelt syndikat. De indgår ægteskab med ensomme, velstående danske mænd med den hensigt efterfølgende at dræbe dem, så kvinderne kan få arven efter dem og derefter dele den med syndikatet.

Jeg har aldrig hørt om noget sådant, så jeg ved ikke, om det er Finn Halfdan, der i sin egenskab af journalist, har hørt om det. Eller er det noget, han som krimiforfatter finder på? Uanset hvad, så er det en tankevækkende betragtning.

Man møder mange interessante personer, som fremstår tydeligt. Det gælder både “heltene” og ”skurkene”. At “skurkene” foretager sig grænseoverskridende handlinger, er forventeligt. Imidlertid ser man også, at “heltene” – tvunget af omstændighederne – kan føle sig nødsaget til at gøre noget grænseoverskridende.

Jeg har læst de 3 krimier, som Finn Halfdan tidligere har skrevet: ”Et nødvendigt offer”, ”De uskyldig døde” og ”Oraklet” Det var også gode krimier, så selvfølgelig skal jeg læse den næste, han skriver.

4 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 379 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO