06-10-2022

”Bjørnen sover” af Emelie Schepp

Fra bogens bagside

I udkanten af Norrköping findes en mand brutalt myrdet i sit eget hjem. En bamse fundet på gerningsstedet peger politiet i retning af Filippa Falk, en tidligere politibetjent, der efter en grusom tragedie lever under beskytte identitet. Men er hun villig til at hjælpe politiet med at opklare sagen?

Samtidig forsøger anklagerenJana Berzelius at opspore gerningsmanden, men hendes mørke fortid haler ind på hende, og hun må tage alle midler i brug for at beskytte den mand, hun elsker. Han har fået nys om hendes forhistorie og er fast besluttet på at grave sandheden frem.

Bjørnen sover er en hæsblæsende spændingsroman om hvor langt et menneske vil gå for at få hævn og er syvende bind i serien om anklager Jana Berzelius.

Min anmeldelse

For at få det fulde udbytte af ”Bjørnen sover”, vil jeg helt bestemt anbefale, at man har læst de 6 foregående bøger i serien.

Emelie Schepp har for syvende gang skrevet en helt forrygende spændingsroman. Hun formår hver gang at finde på nye og overraskende hændelser i Jana Berzelius-serien, som i bund og grund er en lang fortløbende historie.

Samtidig med at der bliver føjet nyt til, relaterer handlingen også til det, der er sket i de foregående bøger.

Bogen indeholder derfor også et gensyn med flere af de i forvejen kendte personer fra seriens første seks bøger. Der er Danilo Peña, som på grufuld vis, har været en del af Janas liv siden deres fælles barndomstid. Der er Janas adoptivfar, som hun får et mere og mere anstrengt forhold til. Der er også hendes tidligere chef, Per fra anklage­myndig­heden, som hun nu er blevet dybt forelsket i, og så er der kriminalkom­missær Henrik Levin og kriminalinspektør Mia Bolander.

Hele persongalleriet er virkelig godt beskrevet. Især får man god indsigt i Filippa Falks personlighed. Hun er tidligere politibetjent, der nu lever under identitets­beskyttelse, fordi hun har været udsat for en forbrydelse, der er gået ud over hendes nære familiemedlemmer.

At manden, der findes myrdet med en legetøjsbamse i sin opsprættede mave, er politi­mand, giver selvfølgelig anledning til at grave i hans tidligere sager.

Selv om jeg skulle koncentrere mig en del for at få helt styr på opklaringen, så fandt jeg ud af sammenhængen, hvor der også var plads til gode overraskelser.

For mig er der ingen tvivl om, at der vil komme en bog nr. 8 i serien om Jana Berzelius. Den skal bestemt læses.

4 krimihjerter af 5

Hr Ferdinand 2022 – 299 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO