08-11-2022

”Elins død” af Sara Blædel

Fra bogens bagside

En ældre mand findes død på den lille ø Aarø ved Haderslev. Umiddelbart ser det ud til, at han er faldet uheldigt og er druknet i vandkanten, men særlige omstændigheder gør det hurtigt klart, at det lokale politi har brug for assistance fra Louise Rick og den nye rejseenhed, P13.
Camilla Lind er flyttet fra sin mand, Frederik. Mens hun går og pakker ud i sin nye lejlighed, ringer politiet på døren og meddeler, at hendes mor er død. Hun skynder sig sammen med sønnen Markus til morens hus i Skanderborg, og da hun gennemgår morens ting, støder hun på en chokerende hemmelighed.
Louises efterforskning trækker tråde til Skanderborg, og inden længe er Camilla personligt involveret i at afdække sagen, som måske stikker dybere end først antaget.
Elins død er en historie om, hvor langt man vil gå for at passe på det, man holder af. En historie om at placere skyld og ansvar, og om at svigte og tilgive.

Min anmeldelse

”Elins død” indgår i krimiserien med efterforskeren Louise Rick.

Sara Blædel evner virkelig at finde på gode krimiplots. Det er også tilfældet i ”Elins død”.

Samtidig er handlingen også præget af det følelsesmæssige især det, der relaterer til familieskabet.

Louise Rick er nu blevet tilknyttet det nyetablerede Rejsehold P13 og er derfor kommet til Aarø i Haderslev Fjord, hvor en ældre mand er fundet druknet og fastbundet til en liggende stol vandkanten.

Da der efterfølgende andre steder i landet bliver fundet personer, der også er druknet på mystisk vis, og som for fleres vedkommende kan relateres til den dræbte på Aarø, bliver en intens efterforskning sat i gang.

Louises mangeårige gode veninde Camilla Linds mor dør pludselig ved en ulykke i Skanderborg, hvor hun bor. Camilla bliver selvfølgelig chokeret og tager til Skanderborg med sin søn Markus, da der er meget, der skal foretages i forbindelse med et dødsfald.

Da hun under oprydningen i morens hus støder på nogle billeder, får hun på det nærmeste et chok, som virkelig sætter noget i gang rent følelsesmæssigt.

At Louises efterforskning på Aarø også viser sig at have forbindelser til Skanderborg bevirker, at de to nære veninder Louise og Camilla nødvendigvis må mødes, hvilket de ind til nu ikke har gjort i forbindelse med Louises mors død.

P13’s efterforskning foregår mange steder især i Jylland. Som sædvanlig synes jeg rigtig godt om, at handlingen foregår steder, jeg kender. Jeg er især godt kendt i områderne omkring Skanderborg og Ikast.

Da alt til sidst kommer for en dag, får man en god forklaring på, hvad der er motiverne til drabene.

Jeg synes, Sara Blædel er virkelig god til at beskrive, hvordan en efterforskning foregår.

Hun gør det også rigtig godt, når hun beskriver, de følelser mennesker har, når der opstår alvorlige problemer for dem.

Selvfølgelig gælder det også, når det handler om beskrivelsen af kærlighed. Jeg synes dog, at der i ”Elins død” fokuseres lidt rigeligt på både Louises og Camillas ægteskabelige og kærestemæssige forhold. Måske skyldes det, at jeg er en mand.

Personernes handlingsmønstre fremstår meget klart, og man har en tydelig fornemmelse af, hvorfor de agerer, som de gør.

De steder, hvor handlingen foregår, er særdeles godt beskrevne.

Selvfølgelig skal jeg også læse den næste Sara Blædel-bog. Det gælder hvad enten, hun skriver om Louise og Camila, eller om hun i samarbejde med Mads Peder Nordbo skriver om efterforskerne Liam Stark og Dea Torp.

4 krimihjerter af 5

Politikens forlag 2022 – 333 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO