13-11-2022

”En nation sat i skak” af Johan Høst

Fra bogens bagside

Norges statsminister bliver kidnappet. Terroristen stiller kun ét krav. At politikerne, som sidder ved magten, spiller et parti skak om statsministerens liv. Brikkerne repræsenterer personer fra statstjenesten eller samfundstoppen. Hver gang terroristen tager en brik, må også et menneske lade livet.

Inden det første træk stopper en trailer ved det norske parlament, Stortinget. Overdækningen trækkes af og afslører statsministeren i et glasbur. Spillet er i gang, og skakuret tæller ned. Det samme gør uret på bombedisplayet, som hænger om statsministerens hals.

Stortinget står over for et umuligt valg. Skal de ofre statsministeren for at redde flere liv? Leder for politiets aktionsstyrke, Anton Block, må kæmpe en næsten umulig kamp mod tiden for at finde skakterroristen, stoppe mordene og redde det norske demokrati.

Min anmeldelse

EN NATION HOLDT I SKAK er en meget spektakulær spændingsroman, som skildrer et gidseldrama, som udspiller sig på en helt anderledes måde end de gidseldramaer, man almindeligvis hører om i spændingsromaner og fra virkelighedens verden.

Man får et godt kendskab til de personer, der er involveret i at spille skak med gidseltageren. Taber de trækket og dermed mister brikken, som repræsenterer en person fra statstjenesten eller samfundstoppen, betyder det, at den pågældende mister livet. Da der tilmed er sat tid på, hvor lang tid de må tage om hvert træk, er der en intens spænding og masser af action.

Jeg røber ikke noget ved at fortælle, at det ikke er alle af de menneskelige skakbrikker, som jo repræsenterer personer fra statstjenesten eller samfundstoppen, der klarer skærene.

Som høreapparatbruger i over 60 år hæftede jeg mig især ved et af drabene.

Der er utrolig mange personer at holde styr på. Det forstyrrer lidt min læsning.

Det kan jo ikke undre, at der gøres en del ud af selve skaktrækkene. Det gik jeg nu meget let hen over.

Bogen er delt op i tre dele. I anden og tredje del får man på indgående vis helt styr på brikkerne og hvordan, det hele hænger sammen – at det var den sammenhæng, havde jeg ikke lige set.  

EN NATION HOLDT I SKAK er Johan Høsts debutroman – en virkelig spændende en af slagsen. Jeg er meget spændt på at se, hvad Johan Høst finder på i sin næste bog.

4 krimihjerter af 5

People’s 2022 – 427 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO