15-04-2014

Nogle af dem jeg mødte på Krimimessen i Horsens

      

 

Sara Blædel, en af Danmarks krimidronninger.

Godt nok er Sara Blædel "en dronning", men hun er i den grad nede på jorden og er interessant og meget hyggelig at snakke med.

Selvfølgelig ville jeg også gerne fotograferes sammen med hende.

Sara Blædel er i fuld gang med sin næste krimi.

 

 

 

Elsebeth Egholm, en anden af Danmarks store krimidronninger med mange successer bag sig, fik jeg et stort smil af, da jeg bad om et billede til hjemmesiden.

Jeg ser meget frem til hendes næste krimi, som udkommer inden for overskuelig fremtid.

 

 

 

Påny en dansk krimidronning, Julie Hastrup.

I en af Julie Hastrups krimier fortæller hun om "Bilka" i Ringkøbing. Jeg skrev til hende og gjorde hende opmærksom på, at der ikke findes en "Bilka" her. Hun skrev tilbage og siden har vi altid fået os altid en lille hyggelig snak, når vi mødes på en messe.

Også Julie Hastrup er i gang med en ny krimi, som denne gang bl.a. også foregår i Ringkøbing.

 

 

 

Inger Wolf, også en krimidronning med adskillige krimier på sit generalieblad. Hende snakker jeg altid med på de messer, hvor jeg kommer. Hun opholder sig meget på Krimifan.dk's stand og er altid i godt humør. Ja, og så sad vi ved samme bord på til middagen på Hotel Opus om aftenen, hvor vi selvfølgelig også fik snakket.

 

 

  

 

Maria Kjær-Madsen, krimiprinsesse, der har udgivet 2 krimier. Hende er jeg kommet til at kende rigtig godt, da jeg har lavet et langt interview med hende her på hjemmesiden. Maria er altid i strålende humør. Hende var der også lige lejlighed til at blive fotograferet sammen med.

Jeg glæder mig meget til at læse Marias næste krimi, som hun lige er gået i gang med.

 

 

 

En anden sød og venlig krimiprinsesse er Helle Vincentz, som jeg også lige fik vekslet et par bemærkninger med. Hun har begået 3 krimier. Jeg er meget begejstret for hendes sidste nye "Nukakas kabale".

 

 

 

Jesper Stein, en af Danmarks krimikonger. Jeg snakkede i med ham, men jeg lyttede til godt interview med ham. En kun 15-årig ung fyr ,Carl Wengel Grauballe interviewede ham på bedste vis på scenen i teltet. Hans to bøger "Uro" og "Bye, Bye Blackbird" ligger meget højt på min personlige top 10 liste.

Jeg ser i den grad frem til næste bog fra Jesper Stein.

 

 

 

Michael Katz Krefeld tilhører også kategorien krimikonge. Han sidste nye "Afsporet" er en af de absolut bedste krimier, jeg læste sidste år. Vi fik lige udvekslet bemærkninger om den TV serie, han omtaler i "Afsporet", nemlig "Hopalong Cassidy", som jeg husker fra seriebladet "Skipper Skræk" tilbage i 50'erne.

 

 

 

Jeg fik desværre ikke hilst på Benni Bødker (til højre), som sammen med sin kone Karen Vad Bruun lige har fået udgivet "Når solen forsvinder". Benni Bødker kender jeg også fra min tid som skolebibliotekar. Han har skrevet mange børne- og ungdomsbøger, som der var god efterspørgsel efter på skolebiblioteket på Nørre Snede skole.

 

 

 

 

Her er jeg sammen med tidligere kriminalkommisær, Kurt Kragh fra "Rejseholdet" Han har netop udgivet bogen "At tænke som en morder", der fortæller om han karriere ved politiet. Hovedvægten er lagt på hans 27 år ved "Rejseholdet". Jeg havde en længere samtale med denne sympatiske og  humoristiske politimand på "Krimifan.dk's" stand.

 

 

 

Finn Grabowski, som ses til højre på billedet, bliver her interviewet af Preben Heidi. Grabowski har netop udgvivet "Lånt identitet", som han forventer bliver en topsællert i 2014. Jeg talte med ham ad flere omgange. En vældig hyggelig og meget talende mand.

 

 

 

 

Jakob Knudsen er en af de krimiforfattere, jeg altid får en lang snak med, når jeg møder ham på messer. Han er en rigtig hyggelig fyr, som er meget villig til at lytte og svare, hvis når jeg har kommentarer og spøgsmål til hans bøger. Han har netop fået udgivet sin tredje bog, "Resten er tavshed". Han er også gået i gang med sin fjerde.

Vi snakkede en del, og så glemte jeg at tage et billede, så jeg fandt det her på nettet.

 

 

 

 

Jens Østergaard, er en meget sympatisk fyr, som jeg har altid snakket rigtig meget med på de messer, hvor vi har mødtes, og så har jeg haft fornøjelsen af at skrive en artikel om ham og hans forfatterskab her på min hjemmeside. Han har lige udgivet sin tredje krimi, "Ritualet".

Jeg var så heldig at sidde over for ham til middagen lørdag aften på "Hotel Opus" i Horsens lørdag aften, hvor vi fik en lang snak - også om andet end krimier.

Jeg fik heller ikke taget et billede af ham, så jeg snyder lidt og bringer et fra sidste års krimimesse.

 

 

 

 

Den allersidste, jeg snakkede med på Krimimessen, var Poul Erik Larsson, som her interviewes på scenen i teltet. Han har netop udgivet sin krimi, "Alter Ego" med drabschef Marcus Falck og hans stab.

Jeg fulgtes med ham og hans kone, da vi forlod teltet og gik gennem fængselsgården hen mod udgangen. Helt spontant udbryder Poul Erik Larsson: "Tænk hvis disse mure kunne tale." Ja, tænk hvis de kunne. Sikke nogle historier, der kunne komme ud af det. Måske han her har fundet inspiration til sin næste krimi.