31-03-2016

Copenhagen Crime

Ny festival for alle, der er vilde med krimier, spænding og kriminalstof

Den 11.-12. juni 2016 inviterer Copenhagen Crime indenfor i Østerbrohuset i København til en splintrende ny krimifestival. Begejstringen for krimi lever stadig i bedste velgående, og på Copenhagen Crime kan et bredt krimiinteresseret publikum fra 30 udstillingsstande og 4 scener blive underholdt, inspireret og tilegne sig ny viden inden for hele kriminalitetsbegrebet. På festivalen møder gæsterne bl.a. de bedste hjemlige og internationale krimi- og spændingsforfattere, dokumentarister, journalister, debattører, jurister, retsmedicinere, politibetjente, samt film og tv-folk inden for genren.

Mål og ide med Copenhagen Crime

Det er Copenhagen Crimes erklærede mål at udforske og formidle alle aspekter inden for kriminalitetsbegrebet. Således er det festivalens mål at inkludere såvel det fiktive som det autentiske indenfor krimigenren i weekendens program. Krimi- og spændingsgenren kan både underholde, fortælle forførende historier og skildre miljøer og konflikter i vores samtid – ofte samfundskritisk, både i bøger, film eller tv-serier. Genren fungerer som et vigtigt springbræt til andre litterære genrer, og det er derfor ligeledes et litteraturpolitisk ærinde for festivalen at stimulere krimi- og spændingsgenrens udbredelse, så nye læsere inviteres indenfor i litteraturens verden.

Dét at arrangere og invitere til et par dage i krimigenrens tegn er i sig selv ikke nyt. Copenhagen Crime adskiller sig og bidrager til innovationen ved, i modsætning til andre krimiarrangementer – såsom Horsens Krimimesse og Crimetime Gotland i Sverige - at beskæftige sig med en bred vifte af indslag, aktiviteter og udstillere inden for hele kriminalitetsbegrebet. Copenhagen Crime er den eneste festival af sin slags i landet, og bliver et overflødighedshorn af krimistof. Derudover indbyder og appellerer Copenhagen Crime til en stor målgruppe spredt ud over både alder, køn og forskellige forbrugere af kultur og litteratur.

Udstillere og aktiviteter

Udstillerne på festivalen vil bestå af forlag, film- og tv-producenter, spiludviklere -og producenter, boghandlere, reenactmentgrupper, biblioteker, museer, Politiet, universiteter, fakulteter og institutter.

Festivalen inddrager udover det klassiske messe set-up - hvor en forfatter/instruktør/skuespiller interviewes i 20 minutter af en journalist - også mange andre formidlingsformer. På Copenhagen Crime møder publikum omkring 30 udstillere med varierende tilknytning til krimibegrebet og 4 scener, hvor der gennemføres debatter, oplæsning og foredrag, samt visning og efterfølgende debat af uddrag fra både dokumentar- og fiktionsfilm og tv-serier i krimi- og spændingsgenren. Derudover tages politiske emner i forbindelse med kriminalitet, straf og lovgivning ligeledes op til debat på scenerne, hvor også reenactment- og teatergrupper fremfører kriminelle handlinger og begivenheder.