06-10-2016

Til bloggermøde i København med Jussi Adler-Olsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da jeg fik en invitation til bloggermøde med Jussi Adler-Olsen fra en af mine søde og venlige kontaktpersoner, Helle Wacher Skov fra Politikens Forlag,

 

svarede jeg med det samme JA TAK. Jeg vidste fra tidligere møder med Jussi, at det ville blive en fantastisk dag.

 

Det holdt fuldstændig stik. Sammen med omkring 20 bloggere, hvoraf flere efterhånden er blevet mine gode venner, mødtes vi i København på Restaurant SULT, hvor vi fik serveret en dejlig tapas-frokost. Jussi fortalte om sit forfatterskab og i særdeleshed om sin nyeste krimithriller, SELFIES, som udkommer 6. oktober. Invitationen havde vi fået i anledning af udgivelsen af Jussis bog nummer syv i serien om Afdeling Q.

 

 

 

Bogens to hovedtemaer - dels om tre piger, der på alle mulige måder forsøger at udnytte de offentlige systemer uden selv at yde noget og dels Roses kringelkrogede sind, - gav anledning til en masse god snak.

 

SELEFIES er som sagt den syvende i rækken af krimier fra AFDELING Q. Vi ved, at der vil komme i alt ti bøger i serien, og at Jussi, allerede da han startede på serien i 2006, har haft styr på hovedtrækkene i samtlige bøger. Når serien er afsluttet, vil jeg gætte, at Jussi har skrevet mellem 4500 og 5000 sider.

 

Der er gået lige ved 2 år siden, DEN GRÆNSELØSE, nr. seks i serien udkom, men Jussi mener, at der måske ikke vil gå helt så lang tid, inden nr. otte udkommer. Han siger, han nok vil skære ned på sine mødeaktiviteter for at kunne skrive mere koncentreret.

 

Jeg er imidlertid ret sikker på, at det ikke bliver bloggermødet i forbindelse med udgivelsen af bog nr. otte, som Jussi barberer væk, for han holder meget af bloggerne. Han synes, at danske forfattere har grund til at være glade for bloggerne, idet de repræsenterer den almindelige læser og efter hans mening er bundærlige i deres anmeldelser. Han mener også, at bloggerne i fællesskab via deres hjemmesider, når ud til utroligt mange læsere. Endda ud til flere end den professionelle dagbladsanmelder gør.

 

Det glæder jeg mig selvfølgelig over at høre.

 

Hvis man ikke lige hører til dem, der læser Jussis bøger, kan det være, at man i stedet ser de film, som Zentropa indtil nu har lavet over de tre første bøger om Afdeling Q. Der vil også komme en fjerde. Det bliver så den sidste, som Zentropa kommer til at lave, idet Nordisk Film har fået rettighederne til de resterende seks bøger.

 

Dette afstedkom en masse snak blandt bloggerne og Jussi om, hvorvidt det så skulle være Nicolaj Lee Kaas, der fortsat skal spille Carl Mørk. Det er der ingen, der ved noget om endnu, men mange af de kvindelige bloggere (Hvorfor er de fleste bloggere kvinder?) foreslog Mikael Persbrandt, hvis en anden skulle på banen. Men han har jo bare lige den fejl, at han er svensker. Så det dur jo ikke.

 

Efter frokosten var der tid til bogsigneringer og fotografering, hvorefter vi gik over i Kongens Have og så et af de ”gerningssteder”, der er med i bogen. Jussi gav den som figurant og lagde sig på den fugtige græsplæne og illuderede en myrdet kvinde.

 

 

 

Dagen gav mig også en anden oplevelse. TV2 ville gerne bringe et indslag i TV2 Nyhederne klokken 22 samme aften, hvor man i anledning af Jussis ny bog også fokuserede på det at være blogger. Her var jeg lidt af en hovedperson. Man fulgte primært mig fra jeg steg af toget på Hovedbanegården til arrangementet sluttede i Kongens have. Det var meget spændende at få lov at opleve og underligt at se sig selv på TV i den bedste sendetid.

Se indslaget her:

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-10-04-jussi-adler-moeder-sine-kritikkere-i-er-stort-set-de-eneste-man-kan-stole-paa

Det var en fantastisk dag fyldt med gode oplevelser sammen med mange dejlige mennesker. Jeg giver gerne 5 krimihjerter – ja endnu flere - for at være krimi-blogger.