08-11-2018

Møde med Steffen Jacobsen på ”Café Stiften” i Aarhus

 Fra bogomslaget til "Ghostrider" 

Tirsdag den 6. november havde LINDHARDT OG RINGHOF inviteret en lille flok krimibloggere til at møde spændingsbogforfatteren Steffen Jacobsen på Café Stiften i Aarhus forud for udgivelsen af hans 5. bog– ”Ghostwriter” – i serien om makkerparret Michael Sander ogLene Jensen.

Det blev et interessant møde med en forfatter, som jeg havde set meget frem til at møde. Når man ser billeder af Steffen Jacobsen, ser han ofte noget barsk ud. Ligner en der i lighed med sin hovedperson, Michael Sander vil kunne få krammet på enhver forbryder. 

Sit barske udtryk til trods var Steffen Jacobsen naturligvis både flink og venlig og meget let at snakke med.

Steffen Jacobsen har en lang karriere som overlæge og kirurg bag sig, men har nu opsagt sin stilling for at hellige sig skriveriet.

Han fortalte, at han altid har læst mange spændings- og kriminalromaner, og på et tidspunkt fik han selv lyst til at forsøge sig som forfatter. Når man, som han brugte meget tid i lægeverdenen, kunne det også være godt at prøve kræfter med noget helt andet.

Hans debutbog ”Passageren” fik fine anmeldelser, og det gav ham lyst til at fortsætte skriveriet.

Som forfatter kunne han også hurtigt konstatere, at lægeverdenen og bogverdenen var meget forskellige verdener, hvor lægeverdenen er struktureret, og bogverdenen mere ”løs”.

Man kan ikke sige andet end, at Steffen Jacobsen har fået sig en fin forfatterkarriere. Han kan leve af sit forfatterskab og har heller ikke svært ved at få ideer til nye bøger.

Hvor mange bøger, han vil skrive om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen som hovedpersoner, ved han ikke. Han mener, at man også skal sørge for at forny sig.

Selv om læseren selvfølgelig gerne må kunne få noget at tænke over, når man læser hans bøger, så har han ingen politisk agenda. Han lægger heller ikke skjul på, at han skriver for at fortælle en spændende historie, og han føler ingen trang til, at hans bøger kommer til at være kronik-agtige, hvor han skal have sin egen personlige mening om dette og hint klemt ind i historien.

Efter bloggermødet kunne jeg som sædvanlig konstatere, at jeg igen havde haft en god oplevelse med en god forfatter. Det er altid spændende at møde manden bag bogen.

I dag den 9. november udkommer ”Ghostwriter”.