09-04-2019

KRIMIMESSEN I HORSENS 2019

Igen i år var KRIMIMESSEN en helt forrygende god oplevelse at være en del af. Jeg var med til spændende krimibloggermøder, stod på Krimifans stand, lyttede til spændende interviews, gik rundt og snakkede med bogforlagsfolk og havde mange gode snakke med mange af de krimiforfattere jeg efterhånden er kommet til at kende. Sidst men ikke mindst deltog jeg lørdag aften i festmiddagen på Bygholm Parkhotel.

Jeg fik også taget en del billeder, som I kan se nogle af her, så I kan få et lille indtryk af det, som jeg oplevede.

 

 

Allerede fredag den 5. april tog jeg forskud på Krimimessen. Jeg besøgte Bog og Idé i Horsens, hvor jeg fik en snak med Stefan Ahnhem og Anne Mette Hancock. To forfattere som jeg kender særdeles godt.

 

 

Klokken 9 på Krimimessens åbningsdag den 6. april var jeg inviteret til krimibrunch på Café Lorentzen på Fængslet. Bag invitationen stod Helle Skov Wacher fra Politikens Forlag og Mette König fra forlaget Hr. Ferdinand.

Her ses Mette König, da hun introducerede Hans Rosenfeldt, den ene af det svenske forfatterpar Hjorth & Rosenfeldt, som også deltog i brunchen. Han fortalte om kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som er hovedperson i parrets bøger.

 

 

Den engelske forfatter Sara Vaughan deltog ligeledes i brunchen, hvor hun fortalte om upålidelige hovedpersoner.

 

 

Tidligere jægersoldat og nuværende spændingsbogsforfatter Thomas Rathsack var også deltager og fortalte om hovedpersonen, den tidliger jægersoldat Michael Plessner fra sine indtil nu 4 bøger.

 

 

Tv-journalisten Janni Pedersen og ægtemanden Kim Faber var også med til brunchen, hvor de fortalte om politifolkene Signe Kristiansen og Martin Juncker fra deres debutkrimi, "Vinterland".

 

 

Jussi Adler-Olsen kom også til brunchen og løftede en anelse af sløret for 8. bog i serien om Afdeling Q "Offer 2117".

 

 

Klokken 13 var jeg sammen med andre krimibloggere inviteret til frokost  af Lindhardt og Ringhof med den svenske krimiforfatter Stina Jackson, som fortalte om sin debutkrimi, "Sommermørke".

  

 

 

Klokken 15.30 sørgede Lindhardt og Ringhof for, at krimibloggerholdet fik eftermiddagskaffe sammen med Camilla Grebe, som fortalte om sin krimi, "Dvale".

I baggrunden ses L&R’s pressechef Søren Anker Madsen. Han er i øvrigt Odder-dreng ligesom jeg.

 

  

Her er intervieweren Per Drustrup Larsen (th) - min gode krimibloggerven - i samtale med  Jens Strandbygaard om "Jihadbruden".

 

 

Bibliotekschefen i Horsens Claus Hagstrøm er også krimiforfatter. Her interviewes han om sin nye krimi, "Nordlys".

 

 

Vejret var dejligt under Krimimessen og på vej et eller andet sted hen, mødte jeg den engelske krimiforfatter C.J. Tudor, som jeg fik en kort snak med, til trods for at vi ikke kunne kigge hinanden i øjnene.

 

 

Under festmiddagen på Bygholm Parkhotel fik jeg disse 3 flotte fyre til at stille op til fotografering, mens de var i færd med at udveksle strisserminder.

Det er fra venstre tidligere efterforskningsleder ved Rejsholdet Kurt Kragh, nuværende kriminalassistent Arne Woythal ved Københavns Vestegns Politi og for nyligt pensionerede vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen ved Københavns Politi.

 

 

Det er blevet en rigtig god tradition på Krimimessen, at Krimimessens nye ”krimimor” Lida Wengels søn Carl interviewer Jesper Stein om hans seneste krimi. Det skete også i år, hvor snakken handlede om "Solo".

 

 

Den forfatter, jeg aller første gang mailede til i forbindelse med en krimi, var Julie Hastrup. Siden har jeg haft rigtig mange gode snakke med hende. En god snak fik vi selvfølgelig også på Krimimessen.

 

 

Jussi Adler-Olsen fik Krimimessens Publikumspris 2019. Her holder han sin takketale.

 

 

I Teltet havde Lotte Hammer, Elsebeth Egholm, Julie Hastrup og Jakob Melander en interessant snak om slidstærke karakterer i deres serier.

 

 

Her interviewes Stefan Ahnhem i forbindelse med sin seneste krimi, "Motiv X".

 

 

Her takker Camilla Laugesen fra BOGFIDUSEN for at have fået prisen som Danmarks bedste krimiblogger. Med fra dommerpanelet ses her Michael Katz Krefeld, Lida Wengel og Stefan Ahnhem.